Wyrusz w pełną smaku podróż w Bistro Tickets w Pszczynie!
Kuchenna ekipa naszego Bistro pod kierunkiem szefa Wojtka Kuci wyrusza codziennie w podróż dookoła świata w pogoni za najciekawszymi i najbardziej inspirującymi smakami. Nasza karta menu to zarazem mapa i bilet, umożliwiające udział w tej pysznej wyprawie razem z nami!
Wierzymy, że choć każdy z nas kocha podróże, to jednak jedni mają w sobie żyłkę poszukiwacza przygód, zaś inni lubią wracać do miejsc, które już znają – dlatego w karcie Tickets Bistro&Wine coś dla siebie znajdą zarówno odkrywcy nowych smaków, jak i miłośnicy klasyki. Tutaj w uśmiechniętej atmosferze można na chwilę zapomnieć o zewnętrznym świecie, tym samym, poczuć się pysznie i komfortowo!
Dzień w Tickets zaczynamy już o 8 rano, od śniadań, które serwujemy do południa, natomiast od 12 do 22 zapraszamy na dania z naszej głównej karty menu. A wszystko to przez 7 dni w tygodniu!
Dodatkowo, dla tych, którzy pełną smaku podróż chcą zabrać ze sobą do domu lub w gości, oferujemy dodatkowo sprzedaż na wynos naszego pieczywa, słodkości oraz win.
Godziny otwarcia
Wtorek – Sobota od 8 do 22
Niedziela – Poniedziałek od 8 do 21
(w godz. 8-11:30 serwujemy wyłącznie śniadania)
Rezerwacje pod nr telefonu 32 438 85 81
Kopenhaga / 29
Chleb Tickets, masło, jajko na miękko, Gouda holenderska, konfitura
Croque Madame / 39
Milkbread Tickets, ser Gruyere, beszamel, jajko sadzone, szynka cotto, dijon
Talerz szwedzki / 33
Wędzony łosoś, chleb Tickets, twarożek, pikle
Tost francuski na słodko / 25
Milkbread Tickets, dulce de leche, krem angielski, domowa konfitura
Jajka po turecku / 25
Tostowany chleb Tickets, jogurt, chili crunch , sałatka z polskich ziół, Za’atar
Omlet Francuski / 23
Chleb żytni Tickets, ser Grana Padano, masło
Jajecznica / 18
Jajecznica z 3 jajek, chleb Tickets, masło
Kanapka Tickets / 12
Chleb Tickets, pasta jajeczna lub twarożek z ogórkiem i rzodkiewką
Owsianka / 24
Rabarbar, syrop klonowy, orzechy laskowe Tree Nuts, jogurt
Chleb Tickets z masłem, sól Maldon / 12
Awokado, crunch chilli / 15
Jajko na miękko / 5
Szynka “cotto” / 7
Kopenhaga / 29
Chleb Tickets, masło, jajko na miękko, Gouda holenderska, konfitura
Croque Madame / 39
Milkbread Tickets, ser Gruyere, beszamel, jajko sadzone, szynka cotto, dijon
Talerz szwedzki / 33
Wędzony łosoś, chleb Tickets, twarożek, pikle
Tost francuski na słodko / 25
Milkbread Tickets, dulce de leche, krem angielski, domowa konfitura
Jajka po turecku / 25
Tostowany chleb Tickets, jogurt, chili crunch , sałatka z polskich ziół, Za’atar
Omlet Francuski / 23
Chleb żytni Tickets, ser Grana Padano, masło
Jajecznica / 18
Jajecznica z 3 jajek, chleb Tickets, masło
Kanapka Tickets / 12
Chleb Tickets, pasta jajeczna lub twarożek z ogórkiem i rzodkiewką
Owsianka / 24
Rabarbar, syrop klonowy, orzechy laskowe Tree Nuts, jogurt
Chleb Tickets z masłem, sól Maldon / 12
Awokado, crunch chilli / 15
Jajko na miękko / 5
Szynka “cotto” / 7
Rillettes / 35
Kaczka, chleb Tickets, chutney jabłkowy, nasiona
Tatar / 42
Słonina, żółtko, chleb żytni Tickets, pikle, majonez grzybowy
Śledź / 25
Sałatka ziemniaczana, sałatka z polskich ziół, crème fraîche, olej koperkowy
Hummus / 25
Zatar, suszony pomidor, ciecierzyca, chrunchy chilli, kapary, skórki chleba z nasionami, jogurt, ogórek
Pieczywo / 14
Koszyk pieczywa, smarowidła
Cezar / 36
Kurczak, pancetta, anchois, parmezan, kapary, sałata, tostowany chleb Tickets
Rosti / 40
Krewetki, domowy majonez, crème fraîche, koperek, ikra z pstrąga
Cebulowa / 28
Klasyczna zupa cebulowa, gruyere, chleb Tickets
Pierogi z bakłażanem / 42
Mascarpone, pomarańcza, bazylia, migdały, miso
Casarecce / 42
Nduja, pomidory, Mortadela, młody ser
Spaghetti / 34
Sos pomodoro, beszamel, parmezan
Wiener Schnitzel / 75
Sałatka ziemniaczana, sos tatarski, cytryna
Fish and chips / 49
Dorsz, domowe frytki, sos tatarski, tłuczony groszek
Babka ziemniaczana / 42
Sos grzybowy, buraki pieczone, sałaty, dressing malinowy
Antrykot / 120
Sosy: chimichurri, demi glace, pieprzowy
Żeberka / 80
Glazura słodko kwaśna, puree ziemniaczane, szalotka, colesław
Frytki / 16
domowy majonez
Purée ziemniaczane / 16
szalotka
Kiszonki / 15
selekcja fermentowanych warzyw
Kalafior / 15
masło, bułka tarta
Mix sałat / 15
dressing ziołowy
Crème brûlée / 27
Rokitnik
Zapytaj obsługę o dostępne desery z witryny.
W kulinarną podróż życia wyruszył już 18 lat temu – tyle bowiem posiada branżowego doświadczenia, zdobywanego między innymi pod okiem jednego z najlepszych polskich szefów kuchni, Dariusza Barańskiego. Z praktyką idzie u Wojtka ręka w rękę chęć nieustannego podnoszenia swoich kwalifikacji. To dlatego ukończył studia inżynierskie na kierunku Gastronomia w Śląskiej Wyższej Szkole Medycznej w Katowicach – pół żartem, pół serio możemy więc powiedzieć, że nie tylko gotuje profesjonalnie i zdrowo, ale także ma na to papiery… Podsumowując – możliwość ciągłego tworzenia i szukania nowych inspiracji, to jest właśnie to, co sprawia, że pracy szefa kuchni nie zamieniłby na żadną inną!
Jednak w pełną smaku podróż najlepiej wyruszyć z kieliszkiem w dłoni! Na spragnionych Gości czeka w Tickets Bistro&Wine wyjątkowa selekcja win głównie niskointerwencyjnych – czyli takich, których twórcy wsłuchują się w naturę i podążają wytyczanymi przez nią ścieżkami, a konkretnie unikając chemicznego nawożenia winnych krzewów czy „poprawiania” wina technologią i sztucznymi dodatkami.