PL

|

EN

Menu

PL

|

EN

Menu

PL

|

EN

PL

|

EN

Tickets Bistro&Wine

Tickets Bistro&Wine to znajdująca się na parterze Wodnej Wieży restauracja i wine bar w jednym.

Nasza kuchnia

Ekipa Bistro, pod kierunkiem szefa kuchni Wojtka Kuci, codziennie zaprasza w kulinarną podróż zarówno tych, którzy mają w sobie żyłkę poszukiwacza, jak i miłośników klasyki, którzy lubią wracać do miejsc dobrze im znanych.

Dzień w Tickets zaczynamy od śniadań z różnych stron świata, które serwujemy w godzinach 8.00 – 11.30, natomiast od godz. 12:00 zapraszamy na dania à la carte przygotowywane wyłącznie z najwyższej jakości składników.

Codziennie wypiekamy chleb na zakwasie i słodkie wypieki, które można kupić na miejscu!

Karta win i degustacje

W pełną smaku podróż najlepiej wyruszyć z kieliszkiem w dłoni.

W Tickets Bistro&Wine na spragnionych Gości czeka wyjątkowa selekcja win niskointerwencyjnych, których twórcy wsłuchują się w naturę i podążają wytyczanymi przez nią ścieżkami. Poza klasykami, bawimy się w Tickets winami naturalnymi, pomarańczowymi, pet nat-ami i tym, co najciekawsze na bogatym winnym rynku. 

Dla poszukiwaczy nowych, niebanalnych smaków proponujemy wieczory degustacyjne, o których informujemy na naszym Facebooku i Instagramie.

Bistro Tickets w Pszczynie

Szef Kuchni Wojtek Kucia

W kulinarną podróż życia wyruszył już 18 lat temu – tyle bowiem posiada branżowego doświadczenia, zdobywanego między innymi pod okiem jednego z najlepszych polskich szefów kuchni, Dariusza Barańskiego.

Z praktyką idzie u Wojtka ręka w rękę chęć nieustannego podnoszenia swoich kwalifikacji. To dlatego ukończył studia inżynierskie na kierunku Gastronomia w Śląskiej Wyższej Szkole Medycznej w Katowicach – pół żartem, pół serio możemy więc powiedzieć, że nie tylko gotuje profesjonalnie i zdrowo, ale także ma na to papiery.

To, co sprawia, że pracy szefa kuchni nie zamieniłby na żadną inną, to możliwość ciągłego tworzenia i szukania nowych inspiracji.

ZAPRASZAMY

wtorek – sobota: 8.00 – 22.00
niedziela – poniedziałek: 8.00 – 21.00

Rezerwacja: 32 438 85 81

Śniadania
MENU ŚNIADANIA

Kopenhaga / 29

Chleb Tickets, masło, jajko na miękko, Gouda holenderska, konfitura

Croque Madame / 39

Milkbread Tickets, ser Gruyere, beszamel, jajko sadzone, szynka cotto, dijon

Talerz szwedzki / 33

Wędzony łosoś, chleb Tickets, twarożek, pikle

Tost francuski na słodko / 25

Milkbread Tickets, dulce de leche, krem angielski, domowa konfitura

Jajka po turecku / 25

Tostowany chleb Tickets, jogurt, chili crunch , sałatka z polskich ziół, Za’atar

Omlet Francuski / 23

Chleb żytni Tickets, ser Grana Padano, masło

Jajecznica / 18

Jajecznica z 3 jajek, chleb Tickets, masło

Kanapka Tickets / 12

Chleb Tickets, pasta jajeczna lub twarożek z ogórkiem i rzodkiewką

Owsianka / 24

Rabarbar, syrop klonowy, orzechy laskowe Tree Nuts, jogurt

Chleb Tickets z masłem, sól Maldon / 12

Awokado, crunch chilli / 15

Jajko na miękko / 5

Szynka “cotto” / 7

Pobierz MENU ŚNIADANIA w pliku PDF

Menu à la carte
Po pierwsze

Rillettes / 35

Kaczka, chleb Tickets, chutney jabłkowy, nasiona

Tatar / 42

Słonina, żółtko, chleb żytni Tickets, pikle, majonez grzybowy

Śledź / 25

Sałatka ziemniaczana, sałatka z polskich ziół, crème fraîche, olej koperkowy

Hummus / 25

Zatar, suszony pomidor, ciecierzyca, chrunchy chilli, kapary, skórki chleba z nasionami, jogurt, ogórek

Pieczywo / 14

Koszyk pieczywa, smarowidła

Cezar / 36

Kurczak, pancetta, anchois, parmezan, kapary, sałata, tostowany chleb Tickets

Rosti / 40

Krewetki, domowy majonez, crème fraîche, koperek, ikra z pstrąga

Cebulowa / 28

Klasyczna zupa cebulowa, gruyere, chleb Tickets

Po drugie

Pierogi z bakłażanem / 42

Mascarpone, pomarańcza, bazylia, migdały, miso

Casarecce / 42

Nduja, pomidory, Mortadela, młody ser

Spaghetti / 34

Sos pomodoro, beszamel, parmezan

Wiener Schnitzel / 75

Sałatka ziemniaczana, sos tatarski, cytryna

Fish and chips / 49

Dorsz, domowe frytki, sos tatarski, tłuczony groszek

Babka ziemniaczana / 42

Sos grzybowy, buraki pieczone, sałaty, dressing malinowy

Antrykot / 120

Sosy: chimichurri, demi glace, pieprzowy

Żeberka / 80

Glazura słodko kwaśna, puree ziemniaczane, szalotka, colesław

Dodatki

Frytki / 16

domowy majonez

Purée ziemniaczane / 16

szalotka

Kiszonki / 15

selekcja fermentowanych warzyw

Kalafior / 15

masło, bułka tarta

Mix sałat / 15

dressing ziołowy

Desery

Crème brûlée / 27

Rokitnik

Zapytaj obsługę o dostępne desery z witryny.

Pobierz Menu à la carte w pliku PDF

Karta win Tickets

Jednak w pełną smaku podróż najlepiej wyruszyć z kieliszkiem w dłoni! Na spragnionych Gości czeka w Tickets Bistro&Wine wyjątkowa selekcja win głównie niskointerwencyjnych – czyli takich, których twórcy wsłuchują się w naturę i podążają wytyczanymi przez nią ścieżkami, a konkretnie unikając chemicznego nawożenia winnych krzewów czy „poprawiania” wina technologią i sztucznymi dodatkami.

Restauracja Steampunk w Pszczynie
Żyj z głową w chmurach