Tickets Bistro&Wine to bijące serce Wodnej Wieży na parterze. To idealne miejsce na swobodny lunch, energetyczne śniadanie i niezobowiązujący wieczór z kieliszkiem wyjątkowego wina. U nas panuje atmosfera luzu, ale jakość serwowana jest na najwyższym poziomie.
Nasz zespół pod kierunkiem Szefa Kuchni stworzył menu, które jest zaproszeniem do podróży – i to bez przesiadek! Nieważne, czy masz ochotę na sprawdzoną klasykę, czy na kulinarną eksplorację. Używamy wyłącznie najwyższej jakości składników, aby zagwarantować Ci satysfakcję.
Tickets to raj dla miłośników wina. Postawiliśmy na wyjątkową selekcję win niskointerwencyjnych oraz konwencjonalnych, które szanują naturę i oddają charakter terroir.
W kulinarną podróż życia wyruszył już 18 lat temu – tyle bowiem posiada branżowego doświadczenia, zdobywanego między innymi pod okiem jednego z najlepszych polskich szefów kuchni, Dariusza Barańskiego.
Z praktyką idzie u Wojtka ręka w rękę chęć nieustannego podnoszenia swoich kwalifikacji. To dlatego ukończył studia inżynierskie na kierunku Gastronomia w Śląskiej Wyższej Szkole Medycznej w Katowicach – pół żartem, pół serio możemy więc powiedzieć, że nie tylko gotuje profesjonalnie i zdrowo, ale także ma na to papiery.
To, co sprawia, że pracy szefa kuchni nie zamieniłby na żadną inną, to możliwość ciągłego tworzenia i szukania nowych inspiracji.
poniedziałek – czwartek: 7.30 – 20.00
piątek: 7.30 – 21.00
sobota: 8.00 – 21.00
niedziela: 8.00 – 20.00
Rezerwacja: 32 438 85 81
Kopenhaga / 29
Chleb Tickets, masło, jajko na miękko, Gouda holenderska, konfitura
Croque Madame / 39
Milkbread Tickets, ser Gruyere, beszamel, jajko sadzone, szynka cotto, dijon
Talerz szwedzki / 33
Wędzony łosoś, chleb Tickets, twarożek, pikle
Tost francuski na słodko / 25
Milkbread Tickets, dulce de leche, krem angielski, domowa konfitura
Jajka po turecku / 25
Tostowany chleb Tickets, jogurt, chili crunch , sałatka z polskich ziół, Za’atar
Omlet Francuski / 23
Chleb żytni Tickets, ser Grana Padano, masło
Jajecznica / 18
Jajecznica z 3 jajek, chleb Tickets, masło
Kanapka Tickets / 12
Chleb Tickets, pasta jajeczna lub twarożek z ogórkiem i rzodkiewką
Owsianka / 24
Rabarbar, syrop klonowy, orzechy laskowe Tree Nuts, jogurt
Chleb Tickets z masłem, sól Maldon / 12
Awokado, crunch chilli / 15
Jajko na miękko / 5
Szynka “cotto” / 7
Rillettes / 35
Kaczka, chleb Tickets, chutney jabłkowy, nasiona
Tatar / 42
Słonina, żółtko, chleb żytni Tickets, pikle, majonez grzybowy
Śledź / 25
Sałatka ziemniaczana, sałatka z polskich ziół, crème fraîche, olej koperkowy
Hummus / 25
Zatar, suszony pomidor, ciecierzyca, chrunchy chilli, kapary, skórki chleba z nasionami, jogurt, ogórek
Pieczywo / 14
Koszyk pieczywa, smarowidła
Cezar / 36
Kurczak, pancetta, anchois, parmezan, kapary, sałata, tostowany chleb Tickets
Rosti / 40
Krewetki, domowy majonez, crème fraîche, koperek, ikra z pstrąga
Cebulowa / 28
Klasyczna zupa cebulowa, gruyere, chleb Tickets
Pierogi z bakłażanem / 42
Mascarpone, pomarańcza, bazylia, migdały, miso
Casarecce / 42
Nduja, pomidory, Mortadela, młody ser
Spaghetti / 34
Sos pomodoro, beszamel, parmezan
Wiener Schnitzel / 75
Sałatka ziemniaczana, sos tatarski, cytryna
Fish and chips / 49
Dorsz, domowe frytki, sos tatarski, tłuczony groszek
Babka ziemniaczana / 42
Sos grzybowy, buraki pieczone, sałaty, dressing malinowy
Antrykot / 120
Sosy: chimichurri, demi glace, pieprzowy
Żeberka / 80
Glazura słodko kwaśna, puree ziemniaczane, szalotka, colesław
Frytki / 16
domowy majonez
Purée ziemniaczane / 16
szalotka
Kiszonki / 15
selekcja fermentowanych warzyw
Kalafior / 15
masło, bułka tarta
Mix sałat / 15
dressing ziołowy
Crème brûlée / 27
Rokitnik
Zapytaj obsługę o dostępne desery z witryny.
Jednak w pełną smaku podróż najlepiej wyruszyć z kieliszkiem w dłoni! Na spragnionych Gości czeka w Tickets Bistro&Wine wyjątkowa selekcja win głównie niskointerwencyjnych – czyli takich, których twórcy wsłuchują się w naturę i podążają wytyczanymi przez nią ścieżkami, a konkretnie unikając chemicznego nawożenia winnych krzewów czy „poprawiania” wina technologią i sztucznymi dodatkami.