PL

|

EN

Menu

PL

|

EN

Menu

PL

|

EN

PL

|

EN

Tickets Bistro&Wine

Wyrusz w pełną smaku podróż w Bistro Tickets w Pszczynie!

Kuchenna ekipa naszego Bistro pod kierunkiem szefa Wojtka Kuci wyrusza codziennie w podróż dookoła świata w pogoni za najciekawszymi i najbardziej inspirującymi smakami. Nasza karta menu to zarazem mapa i bilet, umożliwiające udział w tej pysznej wyprawie razem z nami!

Wierzymy, że choć każdy z nas kocha podróże, to jednak jedni mają w sobie żyłkę poszukiwacza przygód, zaś inni lubią wracać do miejsc, które już znają – dlatego w karcie Tickets Bistro&Wine coś dla siebie znajdą zarówno odkrywcy nowych smaków, jak i miłośnicy klasyki. Tutaj w uśmiechniętej atmosferze można na chwilę zapomnieć o zewnętrznym świecie, tym samym, poczuć się pysznie i komfortowo!

Dzień w Tickets zaczynamy już o 8 rano, od śniadań, które serwujemy do południa, natomiast od 12 do 22 zapraszamy na dania z naszej głównej karty menu. A wszystko to przez 7 dni w tygodniu!

Dodatkowo, dla tych, którzy pełną smaku podróż chcą zabrać ze sobą do domu lub w gości, oferujemy dodatkowo sprzedaż na wynos naszego pieczywa, słodkości oraz win.

Godziny otwarcia

Wtorek – Sobota od 8 do 22

Niedziela – Poniedziałek od 8 do 21

(w godz. 8-11:30 serwujemy wyłącznie śniadania)

Rezerwacje pod nr telefonu 32 438 85 81

NA DZIEŃ DOBRY...
MENU ŚNIADANIA

Kopenhaga / 29

Chleb Tickets, masło, jajko na miękko, Gouda holenderska, konfitura

Croque Madame / 39

Milkbread Tickets, ser Gruyere, beszamel, jajko sadzone, szynka cotto, dijon

Talerz szwedzki / 33

Wędzony łosoś, chleb Tickets, twarożek, pikle

Tost francuski na słodko / 25

Milkbread Tickets, dulce de leche, krem angielski, domowa konfitura

Jajka po turecku / 25

Tostowany chleb Tickets, jogurt, chili crunch , sałatka z polskich ziół, Za’atar

Omlet Francuski / 23

Chleb żytni Tickets, ser Grana Padano, masło

Jajecznica / 18

Jajecznica z 3 jajek, chleb Tickets, masło

Kanapka Tickets / 12

Chleb Tickets, pasta jajeczna lub twarożek z ogórkiem i rzodkiewką

Owsianka / 24

Rabarbar, syrop klonowy, orzechy laskowe Tree Nuts, jogurt

Chleb Tickets z masłem, sól Maldon / 12

Awokado, crunch chilli / 15

Jajko na miękko / 5

Szynka “cotto” / 7

Pobierz MENU ŚNIADANIA w pliku PDF

LUNCH
MENU LUNCH

Kopenhaga / 29

Chleb Tickets, masło, jajko na miękko, Gouda holenderska, konfitura

Croque Madame / 39

Milkbread Tickets, ser Gruyere, beszamel, jajko sadzone, szynka cotto, dijon

Talerz szwedzki / 33

Wędzony łosoś, chleb Tickets, twarożek, pikle

Tost francuski na słodko / 25

Milkbread Tickets, dulce de leche, krem angielski, domowa konfitura

Jajka po turecku / 25

Tostowany chleb Tickets, jogurt, chili crunch , sałatka z polskich ziół, Za’atar

Omlet Francuski / 23

Chleb żytni Tickets, ser Grana Padano, masło

Jajecznica / 18

Jajecznica z 3 jajek, chleb Tickets, masło

Kanapka Tickets / 12

Chleb Tickets, pasta jajeczna lub twarożek z ogórkiem i rzodkiewką

Owsianka / 24

Rabarbar, syrop klonowy, orzechy laskowe Tree Nuts, jogurt

Chleb Tickets z masłem, sól Maldon / 12

Awokado, crunch chilli / 15

Jajko na miękko / 5

Szynka “cotto” / 7

Pobierz MENU LUNCH w pliku PDF

Menu à la carte
Po pierwsze

Rillettes / 35

Kaczka, chleb Tickets, chutney jabłkowy, nasiona

Tatar / 42

Słonina, żółtko, chleb żytni Tickets, pikle, majonez grzybowy

Śledź / 25

Sałatka ziemniaczana, sałatka z polskich ziół, crème fraîche, olej koperkowy

Hummus / 25

Zatar, suszony pomidor, ciecierzyca, chrunchy chilli, kapary, skórki chleba z nasionami, jogurt, ogórek

Pieczywo / 14

Koszyk pieczywa, smarowidła

Cezar / 36

Kurczak, pancetta, anchois, parmezan, kapary, sałata, tostowany chleb Tickets

Rosti / 40

Krewetki, domowy majonez, crème fraîche, koperek, ikra z pstrąga

Cebulowa / 28

Klasyczna zupa cebulowa, gruyere, chleb Tickets

Po drugie

Pierogi z bakłażanem / 42

Mascarpone, pomarańcza, bazylia, migdały, miso

Casarecce / 42

Nduja, pomidory, Mortadela, młody ser

Spaghetti / 34

Sos pomodoro, beszamel, parmezan

Wiener Schnitzel / 75

Sałatka ziemniaczana, sos tatarski, cytryna

Fish and chips / 49

Dorsz, domowe frytki, sos tatarski, tłuczony groszek

Babka ziemniaczana / 42

Sos grzybowy, buraki pieczone, sałaty, dressing malinowy

Antrykot / 120

Sosy: chimichurri, demi glace, pieprzowy

Żeberka / 80

Glazura słodko kwaśna, puree ziemniaczane, szalotka, colesław

Dodatki

Frytki / 16

domowy majonez

Purée ziemniaczane / 16

szalotka

Kiszonki / 15

selekcja fermentowanych warzyw

Kalafior / 15

masło, bułka tarta

Mix sałat / 15

dressing ziołowy

Desery

Crème brûlée / 27

Rokitnik

Zapytaj obsługę o dostępne desery z witryny.

Pobierz Menu à la carte w pliku PDF

Bistro Tickets w Pszczynie
Szef Kuchni
Wojtek Kucia

W kulinarną podróż życia wyruszył już 18 lat temu – tyle bowiem posiada branżowego doświadczenia, zdobywanego między innymi pod okiem jednego z najlepszych polskich szefów kuchni, Dariusza Barańskiego. Z praktyką idzie u Wojtka ręka w rękę chęć nieustannego podnoszenia swoich kwalifikacji. To dlatego ukończył studia inżynierskie na kierunku Gastronomia w Śląskiej Wyższej Szkole Medycznej w Katowicach – pół żartem, pół serio możemy więc powiedzieć, że nie tylko gotuje profesjonalnie i zdrowo, ale także ma na to papiery… Podsumowując – możliwość ciągłego tworzenia i szukania nowych inspiracji, to jest właśnie to, co sprawia, że pracy szefa kuchni nie zamieniłby na żadną inną!

Karta win Tickets

Jednak w pełną smaku podróż najlepiej wyruszyć z kieliszkiem w dłoni! Na spragnionych Gości czeka w Tickets Bistro&Wine wyjątkowa selekcja win głównie niskointerwencyjnych – czyli takich, których twórcy wsłuchują się w naturę i podążają wytyczanymi przez nią ścieżkami, a konkretnie unikając chemicznego nawożenia winnych krzewów czy „poprawiania” wina technologią i sztucznymi dodatkami.

Restauracja Steampunk w Pszczynie
Żyj z głową w chmurach