Menu

PL

|

EN

Menu

PL

|

EN

PL

|

EN

Tickets Bistro&Wine: kulinarna wolność i najlepsze wina

Tickets Bistro&Wine to bijące serce Wodnej Wieży na parterze. To idealne miejsce na swobodny lunch, energetyczne śniadanie i niezobowiązujący wieczór z kieliszkiem wyjątkowego wina. U nas panuje atmosfera luzu, ale jakość serwowana jest na najwyższym poziomie. 

Kuchnia, która zabierze Cię w świat

Nasz zespół pod kierunkiem Szefa Kuchni stworzył menu, które jest zaproszeniem do podróży – i to bez przesiadek! Nieważne, czy masz ochotę na sprawdzoną klasykę, czy na kulinarną eksplorację. Używamy wyłącznie najwyższej jakości składników, aby zagwarantować Ci satysfakcję. 

  • Śniadania świata (7:30 – 11:30 / weekendy 8:00 – 11:30) – zacznij dzień od solidnej dawki energii. Oferujemy śniadania, które inspirowane są kuchniami z różnych kontynentów. To idealny początek, jeśli planujesz weekend pełen atrakcji lub po prostu chcesz zjeść najlepiej, jak się da, bez pośpiechu. 
  • Menu À La Carte (od 12:00) – selekcja dań z całego świata w nowoczesnym wydaniu. To wyważona, smaczna i autentyczna kuchnia, idealna na lunch biznesowy czy rodzinny obiad. 
  • Domowe wypieki i pieczywo – codziennie z naszej kuchni unosi się zapach własnoręcznie wypiekanego pieczywa na zakwasie i słodkich ciast. Możesz je zjeść na miejscu lub zabrać ze sobą – bo kto nie lubi kawałka domowego luksusu?

Wine Bar: wina, które opowiadają historię

Tickets to raj dla miłośników wina. Postawiliśmy na wyjątkową selekcję win niskointerwencyjnych oraz konwencjonalnych, które szanują naturę i oddają charakter terroir. 

  • Autentyczne smaki. U nas znajdziesz nie tylko popularne klasyki, ale też wina naturalne, pomarańczowe czy żywe Pet-Naty. Jeśli chcesz spróbować czegoś nowego, co faktycznie ma duszę, to jest to miejsce dla Ciebie. 
  • Idealne towarzystwo. Nasz zespół pomoże Ci znaleźć wino, które idealnie podkreśli Twoje danie lub po prostu uprzyjemni wieczór. Traktujemy wino jako dodatkowy bilet do smacznej podróży. 
  • Wieczory degustacyjne. Regularnie organizujemy wieczory degustacyjne, które są świetną okazją, by poszerzyć swoją wiedzę i spróbować win rzadko dostępnych na rynku. Śledź nas w mediach społecznościowych, by nie przegapić biletu na kolejną wyprawę!
Bistro Tickets w Pszczynie

Szef Kuchni Wojtek Kucia

W kulinarną podróż życia wyruszył już 18 lat temu – tyle bowiem posiada branżowego doświadczenia, zdobywanego między innymi pod okiem jednego z najlepszych polskich szefów kuchni, Dariusza Barańskiego.

Z praktyką idzie u Wojtka ręka w rękę chęć nieustannego podnoszenia swoich kwalifikacji. To dlatego ukończył studia inżynierskie na kierunku Gastronomia w Śląskiej Wyższej Szkole Medycznej w Katowicach – pół żartem, pół serio możemy więc powiedzieć, że nie tylko gotuje profesjonalnie i zdrowo, ale także ma na to papiery.

To, co sprawia, że pracy szefa kuchni nie zamieniłby na żadną inną, to możliwość ciągłego tworzenia i szukania nowych inspiracji.

ZAPRASZAMY

poniedziałek – czwartek: 7.30 – 20.00

           piątek: 7.30 – 21.00             

sobota: 8.00 – 21.00

niedziela:  8.00 – 20.00

Rezerwacja: 32 438 85 81

Śniadania
MENU ŚNIADANIA

Kopenhaga / 29

Chleb Tickets, masło, jajko na miękko, Gouda holenderska, konfitura

Croque Madame / 39

Milkbread Tickets, ser Gruyere, beszamel, jajko sadzone, szynka cotto, dijon

Talerz szwedzki / 33

Wędzony łosoś, chleb Tickets, twarożek, pikle

Tost francuski na słodko / 25

Milkbread Tickets, dulce de leche, krem angielski, domowa konfitura

Jajka po turecku / 25

Tostowany chleb Tickets, jogurt, chili crunch , sałatka z polskich ziół, Za’atar

Omlet Francuski / 23

Chleb żytni Tickets, ser Grana Padano, masło

Jajecznica / 18

Jajecznica z 3 jajek, chleb Tickets, masło

Kanapka Tickets / 12

Chleb Tickets, pasta jajeczna lub twarożek z ogórkiem i rzodkiewką

Owsianka / 24

Rabarbar, syrop klonowy, orzechy laskowe Tree Nuts, jogurt

Chleb Tickets z masłem, sól Maldon / 12

Awokado, crunch chilli / 15

Jajko na miękko / 5

Szynka “cotto” / 7

Pobierz MENU ŚNIADANIA w pliku PDF

Menu à la carte
Po pierwsze

Rillettes / 35

Kaczka, chleb Tickets, chutney jabłkowy, nasiona

Tatar / 42

Słonina, żółtko, chleb żytni Tickets, pikle, majonez grzybowy

Śledź / 25

Sałatka ziemniaczana, sałatka z polskich ziół, crème fraîche, olej koperkowy

Hummus / 25

Zatar, suszony pomidor, ciecierzyca, chrunchy chilli, kapary, skórki chleba z nasionami, jogurt, ogórek

Pieczywo / 14

Koszyk pieczywa, smarowidła

Cezar / 36

Kurczak, pancetta, anchois, parmezan, kapary, sałata, tostowany chleb Tickets

Rosti / 40

Krewetki, domowy majonez, crème fraîche, koperek, ikra z pstrąga

Cebulowa / 28

Klasyczna zupa cebulowa, gruyere, chleb Tickets

Po drugie

Pierogi z bakłażanem / 42

Mascarpone, pomarańcza, bazylia, migdały, miso

Casarecce / 42

Nduja, pomidory, Mortadela, młody ser

Spaghetti / 34

Sos pomodoro, beszamel, parmezan

Wiener Schnitzel / 75

Sałatka ziemniaczana, sos tatarski, cytryna

Fish and chips / 49

Dorsz, domowe frytki, sos tatarski, tłuczony groszek

Babka ziemniaczana / 42

Sos grzybowy, buraki pieczone, sałaty, dressing malinowy

Antrykot / 120

Sosy: chimichurri, demi glace, pieprzowy

Żeberka / 80

Glazura słodko kwaśna, puree ziemniaczane, szalotka, colesław

Dodatki

Frytki / 16

domowy majonez

Purée ziemniaczane / 16

szalotka

Kiszonki / 15

selekcja fermentowanych warzyw

Kalafior / 15

masło, bułka tarta

Mix sałat / 15

dressing ziołowy

Desery

Crème brûlée / 27

Rokitnik

Zapytaj obsługę o dostępne desery z witryny.

Pobierz Menu à la carte w pliku PDF

Żyj z głową w chmurach
Karta win Tickets

Jednak w pełną smaku podróż najlepiej wyruszyć z kieliszkiem w dłoni! Na spragnionych Gości czeka w Tickets Bistro&Wine wyjątkowa selekcja win głównie niskointerwencyjnych – czyli takich, których twórcy wsłuchują się w naturę i podążają wytyczanymi przez nią ścieżkami, a konkretnie unikając chemicznego nawożenia winnych krzewów czy „poprawiania” wina technologią i sztucznymi dodatkami.

Restauracja Steampunk w Pszczynie